Hva forsikringen erstatter
Dersom du har kjøpt en reise til Kina eller Hong Kong før 17.februar 2020, dekker reiseforsikringen din avbestilling av reise og opphold men avbestillingen må gjøres innen 15. mars 2020. Forsikringen må være kjøpt i Eika Forsikring før 17.februar 2020. Utenriksdepartementet frarådet den 17. februar 2020 reiser til de delene av Kina der Koronaviruset antas å ha sitt utspring, altså Hubei-provinsen i Kina. Det er viktig å vite at reiseforsikringen ikke vil gjelde dersom du velger å reise til området, på tross av UDs offisielle reiseråd.

Husk også at reiseforsikringen bare dekker det du ikke får refundert fra reisearrangøren, så vi ber om at du kontakter flyselskap/reisebyrå før du kontakter oss.

Avbestilling av reise i Europa
Italienske myndigheter har innført restriksjoner i deler av Nord-Italia som en følge av spredningen av Koronaviruset. I Lombardia (inkludert regionhovedstaden Milano) holder museer, skoler og universiteter stengt. Sports- og kulturarrangementer er avlyst. Tilsvarende tiltak er innført i Venezia hvor også karnevalet er avlyst.

Vi har forståelse for den frykten dette skaper, og at flere nå ønsker å avbestille sine planlagte reiser, men den utvidede retten til å avbestille gjelder kun for reiser til Kina og Hong Kong. Skal du til, eller oppholder du deg i et område i Italia hvor det er innført inn- og utreiseforbud, og trenger hjelp fra oss, kontakter du oss på telefon (+47) 915 03 850.

Reiseråd
I følge Folkehelseinstituttet (FHI) finnes det ingen legemidler eller vaksine mot det nye Koronaviruset. FHI har følgende råd til de som er på reise: 

  • God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring.
  • Personer som utvikler tegn på luftveisinfeksjon i løpet av de første 14 dagene etter hjemkomst fra berørte områder, eller etter nærkontakt med en person som har testet positivt for viruset, bør kontakte lege.
  • Studenter og andre som oppholder seg i Kina over en lengre periode, bør følge råd fra lokale helsemyndigheter.

Hvis du befinner deg i Kina, og ønsker å returnere tidligere enn planlagt, kontakt oss. Dersom du har spørsmål, ber vi deg ringe oss på telefon (+47) 915 03 850.